Kantoormeubilair voor een gezondere, actievere werkplek

Kantoormeubilair kan een grote invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Langdurig zitten wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hart- en vaatziekten en rugpijn. Als gevolg hiervan zijn veel bedrijven nu op zoek naar kantoormeubilair dat een actievere werkplek bevordert. In dit artikel bespreken we enkele opties voor kantoormeubilair die kunnen helpen bij het creëren van een gezondere, actievere werkplek.

Zit-sta bureaus
Zit-sta bureaus worden steeds populairder in moderne kantoren. Met deze bureaus kunnen gebruikers de hoogte van hun werkoppervlak aanpassen, zodat ze de hele dag door kunnen zitten en staan. Dit helpt om een betere houding te bevorderen, rugpijn te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Sommige zit-sta-bureaus hebben zelfs ingebouwde herinneringen om gebruikers aan te moedigen om de hele dag op te staan en te bewegen.

Actief zitten
Actief zitten is een soort bureaustoel die beweging stimuleert en de kernspieren aanspant. Deze stoelen hebben meestal een afgerond onderstel of een bolvormige zitting, wat gebruikers van kantoormeubelen aanmoedigt om hun gewicht te verplaatsen en hun kernspieren te gebruiken om het evenwicht te bewaren. Actief zitten kan helpen rugpijn te verminderen, de houding te verbeteren en een actievere werkdag te bevorderen.

Loopband Bureaus
Loopbandbureaus zijn een extremere optie, maar ze kunnen een geweldige manier zijn om een actievere werkplek te promoten. Deze bureaus hebben een loopbandbasis waarmee gebruikers kunnen lopen terwijl ze werken. Loopbandbureaus kunnen helpen calorieën te verbranden, het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Oefen materiaal
Veel bedrijven integreren nu fitnessapparatuur in hun kantoorruimte. Dit kunnen items zijn zoals hometrainers, stabiliteitsballen of weerstandsbanden. Door werknemers toegang te geven tot fitnessapparatuur, kunnen bedrijven lichaamsbeweging gedurende de werkdag stimuleren.

Wandelende vergaderingen
In plaats van vergaderen in een vergaderruimte, houden sommige bedrijven nu wandelende vergaderingen. Dit houdt in dat u buiten vergadert en wandelt terwijl u zakelijke aangelegenheden bespreekt. Wandelbijeenkomsten kunnen fysieke activiteit bevorderen, de creativiteit stimuleren en het algehele welzijn verbeteren.

Verstelbare verlichting
Verlichting kan ook een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Studies hebben aangetoond dat blootstelling aan natuurlijk licht kan helpen bij het reguleren van het circadiane ritme van het lichaam, wat de slaapkwaliteit kan verbeteren en het energieniveau kan verhogen. Aanpasbare verlichtingssystemen kunnen natuurlijk licht helpen nabootsen en een meer stimulerende werkomgeving creëren.

Toegang tot de natuur
Ten slotte integreren veel bedrijven nu biophilic design in hun kantoorruimte. Biofiel ontwerp omvat het opnemen van natuurlijke elementen zoals planten, waterpartijen of natuurlijke materialen in de kantooromgeving. Blootstelling aan de natuur kan helpen stress te verminderen, de stemming te stimuleren en het algehele welzijn te verbeteren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *