Krijg Sun Smart deze zomer – Beter gezondheidsnieuws

Ga deze zomer slim in de zon en je huid zal je tientallen jaren later dankbaar zijn. Hier is een stukje Nieuws Vandaag dat je moeilijk zult geloven, maar waar is: 90 procent van de dingen die je deprimerend maken als je in de spiegel kijkt, wordt niet veroorzaakt door leeftijd, maar door ultraviolet licht – vouwen, vlekken, kleine witte sporten , verdikking, verslapping, rimpels en slikken.

Jarenlange blootstelling aan de zon kan zelfs de fijnste en gezondste huid verwoesten en drastisch verouderen. Een blanke huid wordt perkamentdun met sproeten, uitgezette gebroken haarvaatjes, ouderdomsverschijnselen en ruwe, rode plekken. Degenen met een bruine huid hebben tien jaar gratie voordat ze beginnen te kreuken, maar zelfs zij komen niet ongeschonden door een donkere huid die er ruw uitziet met diepe groeven. De kankerverwekkende stralen van de zon worden voor het grootste deel geblokkeerd door de ruime voorraad melanine in een donkere huid. Maar de langere stralen, die misschien niet direct kanker bevorderen, maar wel rimpels veroorzaken, dringen door tot in de dermis, ongeacht de huidskleur.

Hoe kunt u uw huid dan voorbereiden om het seizoen te doorstaan en langdurige schade te voorkomen? Het antwoord is vrij eenvoudig: kies een goede zonnebrandcrème (het is het enige vrij verkrijgbare product dat echt voortijdige rimpels helpt voorkomen!), en onderneem stappen om de zon buiten te houden. Hier is hoe je begint.

Gooi je oude zonnebrandcrème weg. De meeste mensen beginnen pas aan zonnebrandmiddelen te denken wanneer ze de hitte van de harde zomerzon beginnen te voelen. Maar vergis je niet: je hebt het hele jaar door zonnebrandcrème nodig, vooral in een land waar de zon hoog staat, ongeacht het seizoen. Dus als uw kasten relikwieën bevatten van halflege flessen verouderde, ontbindende zonnebrandmiddelen van afgelopen zomer, controleer dan de houdbaarheidsdatum en gooi alles weg dat vreemd verkoopt, er gestremd uitziet of uit elkaar is gevallen, evenals alles dat te irritant of te irritant is. iily voor uw teint. Gooi ook degenen weg die de schade van beide soorten ultraviolet licht niet beperken.

Kies de beste SPF. Je hebt het al een miljoen keer gehoord

Gebruik een zonnebrandcrème met een zonbeschermingsfactor van minimaal 15. Maar daarna worden de richtlijnen vager. Ondertussen zwemmen winkels in buitenlandse zonnebrandlotions met 30,45, zelfs 60. Welke is het beste voor jou?

Voordat u beslist, moet u begrijpen wat betekent. De term, die wordt gereguleerd door de Food and Drug Administration. Is ontworpen om u te helpen erachter te komen hoe lang een product u in de zon laat blijven voordat u verbrandt. Met een lotion van 15 blijf je daar 15 keer langer hangen dan wanneer je verwanten onbeschermd waren; en 8 zonnebrandcrème, acht keer langer.

De luchtvariabele: je kleuring, als je heel blond bent en verbrandt na tien minuten zon, geeft 15 je ongeveer 150 minuten bescherming: als je er 20 minuten over doet om rood te worden, beschermt het je gedurende 300 minuten of vijf uur (verwijst naar alleen aan het licht)

Dus 15 is prima voor mensen met een olijfkleurige huid en blokkeert ongeveer 94 procent. Donkere huiden kunnen daarentegen wegkomen met 8 tot 12. Melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft, is een natuurlijke zonnebrandcrème, daarom krijgen maar weinig mensen huidkanker. Maar een donkere huid krijgt wel lijnen en rimpels, dus als je rimpels wilt voorkomen, moet je altijd zonnebrandcrème dragen, ongeacht het seizoen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *