Potentiële voordelen van weken in warm water

De geschiedenis is de spreekbuis van hoe onze beschaving evolueerde, ontwikkelde en bloeide rond geen warm water. Sinds onheuglijke tijden hebben mensen water gebruikt als genezend middel om verschillende wonden te behandelen. In navolging van dezelfde trend is het gebruik van een strandjutter (hot tub) om gezondheidsproblemen op te lossen recentelijk in de mode geraakt. Gezien onze moderne angstige en inspannende levensstijl, hebben we de neiging om geld uit te geven om de vrede in ons leven te herstellen. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen van warm water worden hieronder besproken.

Toen en nu: een snelle vergelijking

Weken in heet water om van hoge bloeddruk af te komen, veroorzaakt positieve veranderingen in ons lichaam. Om het punt wetenschappelijk te houden, ontdekte een studie dat radicale veranderingen optreden wanneer ons lichaam wordt ondergedompeld in water. Om het niveau van het hete water om ons heen te evenaren, past ons lichaam zich aan die druk aan. Het resultaat is een verhoogd hartminuutvolume en een zachtere pols, wat de angstniveaus verlaagt en de stemming verbetert door het vrijkomen van endorfines.

Al vroeg waren kruidenbaden populair om het lichaam te ontgiften en kwalen te behandelen. Tegenwoordig zijn dezelfde processen geëvolueerd rond technologische vooruitgang. Een heet stoombad heeft de volgende voordelen:

 • Versterkt de bloedsomloop en verlaagt hoge bloeddruk.
 • Verlichting van gewone pijn:
 • Menstruatie pijn
 • artritis
 • Aambeien
 • Ontsteking
 • Spieren strekken zich uit en verkrampen
 • Behandeling van slaapstoornissen
 • Hydrotherapie voedt het hele lichaam.

Een paar badbenodigdheden: therapeutische opwekking

Het is belangrijk om op bepaalde accessoires te letten om uw verjongende ervaring compleet te maken.

 1. Aromatherapie (essentiële oliën) is effectief om het hele zenuwstelsel en de reukzin te kalmeren en te ontspannen. Ze kalmeren de geest en versterken de therapeutische effecten van baden. Dit proces omvat het toevoegen van 15 druppels eucalyptus. Het bestrijdt verkoudheid of sinusproblemen. Er zijn ook enkele geweldige etherische oliemelanges die u aan uw badwater kunt toevoegen om aan uw individuele behoeften te voldoen.
 2. Het toevoegen van badzout aan je badwater geneest alle huidaandoeningen, vooral de gevoelige huid die vatbaar is voor infecties en blaren.
 3. Het toevoegen van kruiden en essentiële oliën bevordert een gezonde circulatie van essenties die naar binnen kunnen sijpelen en spanning kunnen verlichten. Onder verschillende kruiden zijn rozemarijn en mariadistel geweldige kruiden-detoxbaden. Aan de andere kant zijn Romeinse kamille en lavendel geschikt voor ontspanning en mentale verjonging. Dit is een proces waarbij kruiden ongeveer 30 minuten in kleine zakjes worden geweekt.
 4. Modderbaden zijn ook ideaal om de huid te ontgiften en te kalmeren. Als je de voorkeur geeft aan kruiden- en zoutbaden, kunnen modderbaden een goed alternatief zijn voor ontgiften. Rode klei of klei die gewoonlijk ‘Fuller’s Earth’ wordt genoemd. Week het ongeveer 30 minuten in water en los dan de essence op in het water.

We kunnen concluderen dat onderdompeling in heet water een effectief oefenmiddel is, omdat het niet alleen ons hele zenuwstelsel kalmeert, maar ook helpt bij het bestrijden van cardiovasculaire problemen. Het stimuleert coping-reacties, zoals een verhoging van onze hartslag, zodat we sneller kunnen ademen om ons hogere bloed van zuurstof te voorzien.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *