Voorzichtig, maar natuurlijke levering is de sleutel tot succes

Creëer een positieve eerste indruk.

Dit is de perceptie die leden van uw publiek zullen maken voordat ze ook maar één woord horen van wat u te zeggen heeft. Je moet verwachten dat elk publiekslid je overal in de gaten zal houden, dus je moet altijd op je best zijn, van de kleding die je draagt tot de glimlach op je gezicht. Als leden van uw publiek u gastvrij vinden, bent u op weg naar succes! Mensen willen luisteren naar iemand met wie ze contact kunnen maken, en vriendelijk zijn is de eerste stap. Misschien heb je anderen na een seminar horen zeggen dat de spreker benaderbaar was. Dat is een enorm compliment. Je wilt dat je publiek voelt dat je benaderbaar bent. Ze zullen luisteren naar wat u te zeggen heeft, omdat u een vertrouwensrelatie met hen bent aangegaan. Nu moet je dat koesteren en aan hun verwachtingen voldoen.

Bouw een vertrouwensrelatie op.

Een spreker heeft de plicht om relevante en nauwkeurige tips of strategieën aan het publiek te geven voor persoonlijke toepassing met betrekking tot het betreffende onderwerp. Het publiek verwacht betrouwbare informatie te ontvangen die waarde toevoegt aan hun persoonlijke ervaringen.

Een vertrouwensrelatie wordt al opgebouwd voordat u zelfs maar spreekt. Dit kan gebeuren tijdens het registratieproces voorafgaand aan uw seminar of onderwerppresentatie. Het kan gebeuren tijdens break-out-sessies tijdens een conferentie waar u toegankelijk bent en aanwezigen ontmoet. Het kan gebeuren in het dames- of herentoilet. Je begint verbinding te maken met je publiek zodra je in hun aanwezigheid bent en blijft verbonden totdat de laatste persoon de zaal verlaat. Dit is de plicht die elke succesvolle spreker heeft tegenover zijn publiek, elke keer dat ze het podium betreden.

Valideer uw bevoegdheid.

1. Gewoonlijk is de eerste erkenning van autoriteit over het onderwerp via uw formele geloofsbrieven. Uw geloofsbrieven beweren dat u een autoriteit bent door uw opleiding en prestaties in het veld.

2. Uw geloofwaardigheid zal worden lichaam voorbereiden op bevalling terwijl uw onderwerppresentatie zich ontvouwt en er zal worden verwezen naar de persoonlijke ervaringen van elke deelnemer. Ik weet zeker dat je hebt gehoord dat je iemand niet kunt leiden waar je zelf nooit bent geweest. Uw persoonlijke ervaringen zullen uitstralen, of niet, wanneer u uw publiek begint te boeien. U kunt een gebrek aan ervaring of kennis niet lang voor anderen verbergen en dit zal verwoestend zijn voor uw spreeksucces. Ken je onderwerp!

3. Geef voorbeelden die putten uit uw persoonlijke ervaringen. U zult uw band met uw publiek onmiddellijk versterken door deze strategie zorgvuldig uit te voeren, omdat ze weten dat u bent geweest waar ze zijn en ze zich niet alleen tot u kunnen verhouden als een autoriteit, maar ook als “echt” in hun ogen. Als je openhartig bent tegenover je toehoorders, presenteer je jezelf als iemand die het vermogen heeft om een persoon met autoriteit te zijn, maar ook als een persoon die zijn of haar roots niet is vergeten. Je zult ook in staat zijn om de grappige kant van je ervaringen toe te voegen en om jezelf te lachen. Je zult merken dat anderen met je mee zullen lachen omdat ze zich kunnen verhouden. Een spreker die zichzelf kan zijn op het podium is een spreker van succes.

4. Verwijs, indien van toepassing, naar andere gezagsdragers, organisaties of publicaties die uw mening ondersteunen of weerleggen uw mening met persoonlijk commentaar. Dit zal ervoor zorgen dat u de autoriteiten binnen de branche gebruikt om uw standpunt over het onderwerp te ondersteunen en laat zien dat u ruimdenkend bent om andere meningen te overwegen en op te nemen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *