Mon. Mar 27th, 2023

Cupping is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van vacuümcups. Deze cups helpen de huid in te ademen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het vacuüm wordt gecreëerd door een zuigpomp die lucht uit de beker zuigt. De zuigkracht varieert van licht tot zwaar om letselsymptomen te verlichten. Een optimaal therapeutisch effect wordt bereikt door de cup langs spier en weefsel te laten glijden.

Voordelen van cuppen:


Het rekt de onderliggende structuur uit en maakt het zachte weefsel los.
Verbetering van zacht weefsel door losmaken en verkleven van littekens
Het bevordert de afscheiding van synoviaal vocht en vermindert de gewrichtsstijfheid.
Activering van spierspoelreflexen die samentrekkend weefsel ontspannen

Wat is het verschil tussen droog cuppen en nat cuppen?

Het hierboven beschreven proces staat algemeen bekend als Hijama Amsterdam. Wet cupping is een variatie op de procedure waarbij de huid wordt doorboord voordat een cup wordt geplaatst en bloed wordt afgevoerd tijdens het zuigproces. Er is ook een variant waarbij een droge cupping-techniek wordt uitgevoerd voorafgaand aan het doorboren van de huid voor natte cupping. In beide gevallen laat cupping een ronde blauwe plek op de huid achter die na ongeveer 10 dagen verdwijnt. Er kan een zalf worden aangebracht om infectie te voorkomen, of er kunnen meerdere behandelingen worden gegeven, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld.


Waarmee kan Complete Care u helpen?

Het team van Complete Care heeft ervaring met het gebruik van verschillende methoden om pijn te behandelen met medische en alternatieve middelen, waaronder cupping. Hoewel cupping alleen spierdisfunctie niet kan verhelpen, helpt het zeker bij de genezing, en therapeuten gebruiken cupping als aanvulling op andere behandeltechnieken om musculoskeletale letsels aan te pakken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *